Pasifik Makina
Çimento Sektörü'ne yönelik makina ve ekipmanlar. Pnömatik Nakil Sistemleri, Bağlantı Elemanları, Hava Kompresörleri ve Kimyasallar.

LafargeHolcim’den Polonya’daki 2 Fabrikasına 160 Milyonluk Yatırım

LafargeHolcim 2017'de Polonya fabrikalarına 160 milyon Zloti (yaklaşık 46 milyon USD) yatırım yaptı.

Şirketin yaptığı son basın bildirisinde, Kujawy Çimento fabrikasının kapasite artırımı için, 150 milyon Zloti’lik yatırım yapıldığı açıklandı. Pomeranian Özel Ekonomik Bölgesinde yer alan fabrikada; fırın yeniden inşa edilecek, yeni çimento yükleme terminalleri, ful otomatik laboratuvar ve Alternatif Yakıt hazırlama alanı yapılacak.

Kujawy fabrikası direktörü Stanislaw Sobczyk, “Bu yıl Kujawy çimento fabrikasına yapılacak yatırım, LafargeHolcim Grubunun yürüttüğü en önemli ve en büyük projelerden birisidir” dedi. Açıklamaların devamında, “Amacımız, Kujawy’deki tesisin dünyadaki bu türden en modern tesis haline getirilmesidir. Bu nedenle, proje tamamlandıktan sonra, tesisin modernizasyonu ve genişletilmesine yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyoruz.”

Fabrikanın 2,5 hektarlık alanı kapsayacak olan yeni alternatif yakıt hazırlama bölümünde; plastik, kağıt, tekstil ve parçalanmış lastikler yakılacak. Burdan sağlanacak enerji, klinker için gerekli olan yakıtın %80’ini karşılayacak. Bu bölüm ayrıca yakıt hazırlama makina ve tesisatlarına, hem de yakıt atıklarına ev sahipliği yapacak.

Yakıt Hazırlama ve Üretim Direktörü Marek Michalski yaptığı açıklamada “Bugüne kadarki tecrübelerimize dayanarak söylüyorum ki, dışarıdan temin ettiğimiz yakıtların gerek yeterli kalitede olmadıklarından, gerekse nakliyedeki yaşanan düzensizliklerden dolayı klinker üretiminde gerekli olan stabiliteyi sağlamakta zorlanıyoruz.”

“Tesisin alternatif yakıta olan talebi her yıl artmaktadır. Amacımız, atıkların işlenmesinden, depolanmasına ve yakılmasına kadar olan tüm süreçte tüm kontrolün kendimizde olmasıdır” dedi.

LafargeHolcim, Kujawy Çimento Fabrikası kapasite artırımına ek olarak, ülkenin güneyinde bulunan Malogoszcz fabrikasının modernizasyon çalışmalarına 10 milyon Zlotilik yatırım yaptı. Yapılan yatırım, proses optimizasyonuna ve çevre kirliliğini azaltmaya yönelik.

Bunları da beğenebilirsin